Howest ontwikkelde samen met BEFEZO, het NVKVV en in overleg met het kabinet van Vlaams minister Beke een praktijkcursus ‘hoe veilig omgaan met COVID-19-patiënten’. 
 
Paul Cappelier, zelf lesgever en voorzitter van de Belgische federatie voor zorgkundigen kaartte de nood aan dringende praktijktips voor professionals in de woonzorgsector aan. 
Veerle Coupez, onderzoekscoördinator en lector ouderenzorg aan Howest, ontwikkelde de online e-course samen met verpleegkundige en lector verpleegkunde Marie-Line Himpe en andere collega’s in onderling overleg met het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke, BEFEZO (de Belgische Federatie voor Zorgkundigen) en het NVKVV (beroepsorganisatie verpleegkundigen). “We hebben niets nieuws ontwikkeld, maar alle nuttige knowhow die we voorhanden hadden verzameld en verwerkt. Omdat er momenteel zoveel tips en filmpjes circuleren, vonden we het nuttig om alle tips op een duidelijke en zo laagdrempelig mogelijke manier te verwerken.” Professionals uit de radio- en televisiesector realiseerden in een recordtempo de begeleidende video’s. 
 

Er zijn twee belangrijke korte opleidingsprogramma's.

Hoe gebruik je als zorgkundige en zorgverlener de juiste beschermingsmaatregelen? Zie onderstaande link.

http://www.howest.be/covid19hygiene/#/

De ziektesymptomen en correct nemen van parameters voor zorgkundigen en zorgverleners.

http://www.howest.be/covid19symptomen/#/

 

Mogen wij vragen om onderstaande enquête in te vullen na het bekijken van de e-learning.

 

Zie onderstaande link.

https://nl.surveymonkey.com/r/QHRJ5TL